České pivo

České pivo je mírně alkoholický izotonický nápoj obsahující velké množství vitamínů a minerálních látek. Vyrábí se specifickou metodou na vymezeném území České republiky z chmele a sladu stanovené jakosti za využití zdrojů vody se specifickým minerálním složením. Jedná se o nejpitelnější pivo na světě – pivo, kterého se člověk nikdy nepřepije, které „nepřestane chutnat“.

Definice českého piva

Světlé pivo, výrazné svou vůní po sladu světlého typu a po chmelu. Říz tohoto piva je střední, stejně tak jako plnost chutí, která je dána především rozdílem mezi zdánlivým a dosažitelným stupněm prokvašení. Intenzita hořkosti piva je střední až vyšší, charakter drsnosti jemný až mírně drsný. Barva piva je zlatožlutá, střední až vyšší intenzity. Pivo se vyznačuje svou jiskrností a po nalití do sklenice vytváří kompaktní bílou pěnu. Nejsou přípustné cizí chutě a vůně. Pro pivo českého typu jsou typické vyšší hodnoty polyfenolů a vyšší pH.

Zdroj: Publikace České pivo – klenot České republiky, vydaná v roce 2004 Ministerstvem zemědělství ve spolupráci s ČSPS.

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Návštěvou tohoto webu vyjadřujete souhlas s použitím cookies.

Už vám bylo 18 let?

Je nám líto, ale tyto stránky může navštívit pouze starší 18 let.

Ano, bylo Ne, nebylo